Ulftseweg 126 b Boer Lubbers

Al ruim 200 jaar is de familie Lubbers boer, waar het bedrijf van generatie op generatie wordt doorgegeven. Wellicht herinnert u zich de bierbrouwerij Lubbers, die omstreeks 1900 hoogtij vierde op de markt van Silvolde. Deze bierbrouwerij had een dependance aan de Ulftseweg 114 waar zich een boerenbedrijf bevond met koeien en varkens.

In 1995 is het bedrijf van Bennie Lubbers verplaatst naar de Ulftseweg 126 B en is het bedrijf zich gaan focussen op melkkoeien.
In 2010, is zoon Erik Lubbers afgestudeerd en gaat fulltime in het bedrijf werken samen met zijn ouders. Het bedrijf heeft dan 60 melkkoeien en ze maken plannen om uit te breiden, om zo met 2 huishoudens van het bedrijf te kunnen leven. In 2011 zijn alle vergunningen rond, ze kunnen gaan bouwen en uitbreiden, naar in totaal 147 stuks vee. Het bouwen zou gaan gebeuren in 3 fases.
Als fase 1 van de bouw is afgerond, wordt er echter roet in het eten gegooid. Er wordt een nieuwe hoogspanningslijn gebouwd die over de woning komt te staan en in combinatie met de plannen die de gemeente heeft voor het uitbreiden van het festivalterrein, moet het gehele bedrijf verplaatst worden. Hierdoor is de familie Lubbers niet verder gegaan met uitbreiden, maar zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het duurtde even voor ze een geschikte locatie hadden gevonden en voor de onderhandelingen rond waren, maar in 2014 kregen ze de sleutel van de nieuwe stek: boerderij de grote Migchelt  Kroezendijk 12 in Sinderen. .
Op de nieuwe locatie moet nog wel een complete stal voor melkvee worden gebouwd en het duurt een jaar voor ze de vergunningen hiervoor rond hebben. 
In 2016 is het bedrijf wederom verplaatst en dit keer is het verplaatst naar Kroezendijk 12 in Sinderen.

 

 

 

De schuren zijn gesloopt en er zijn containers geplaatst om de herbruikbare sloopmaterialen op te slaan.

 

De boerderij Ulftseweg 126 B is gsloopt.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com